Historie Laudate Deum

Het koor Laudate Deum werd opgericht op 23 september 1966 en stond toen onder leiding van de heer N. Spierenburg uit Harderwijk. Bij de oprichtingsvergadering waren 49 personen/leden aanwezig en van deze 49 leden zijn er op dit moment nog steeds 5 personen lid! De repetities werden gehouden in de zaal van de Christelijke Gereformeerde Dorpskerk aan de Gruppendelerweg in Nunspeet.

Bij het 12½-jarig bestaan van het koor werd een ‘langspeelplaat’ uitgegeven. De titel van deze plaat is ‘Verblijdt u in Zijn Naam’. Medewerkenden waren Dick Verdouw aan het orgel en Henk en Herman Drost op de trompet en het koor stond toen onder leiding van Marinus W. Petersen uit Harderwijk.

Bij het 20-jarig bestaan van ons koor werd er opnieuw een ‘langspeelplaat’ uitgegeven. De titel van deze plaat is ‘De Heer is mijn Licht’ en de medewerkenden waren Dick Verdouw (organist), Erna Zoeteweij (dwarsfluit) en Henk Drost (trompet) en….. niet te vergeten…….. kinderkoor ‘de Kinderstem’. Het kinderkoor is opgericht in oktober 1966. Beide koren stonden op dat moment c.q. sinds 1983 onder leiding van dirigent Guus Zoeteweij.

Hierna werden er nog enkele CD’s  en ook 1 DVD uitgegeven. Meer informatie hierover kunt u vinden onder het kopje CD’s

Sinds september 2011 staat ons koor onder de enthousiaste leiding van Albert van Maanen uit Ermelo. Op dit moment hebben we 41 leden en we repeteren elke woensdagavond van 20.00 uur – 22.00 uur in een zaal van de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Vlierweg te Nunspeet. Ons ‘zangseizoen’ loopt gewoonlijk van september t/m juni en in de loop van het seizoen zingen wij tijdens onze ‘traditionele’ uitvoeringen (kerstzangavond en passie- en paaszangavond), maar ook zingen wij in verzorgingshuizen of tijdens zangavonden voor een ‘goed doel’. Wat ook al een beetje ‘traditie’ begint te worden is ons ‘zomeravondconcert’.

Ter afsluiting van het seizoen geven we dit concert samen met de andere koren van onze dirigent. De organisatie en de locatie is wisselend. Het is een mooie manier om een zangseizoen af te sluiten.

In de loop van de jaren hebben we veel mooie dingen mogen meemaken en daar zijn we de Heere dankbaar voor, maar er waren ook verdrietige dingen. We denken dan in het bijzonder aan de koorleden die zijn overleden. Dan zongen we in de rouwdienst en dan stonden we samen met de familie bij een geopend graf. Moeilijk was dat, maar ook weer bemoedigend, omdat we weten dat ook hier de Heere erbij was.

Helaas moeten wij u meedelen dat dit koor na een periode van 52 jaar, waarin wij zingend mochten getuigen van de grootheid van onze God, is opgehouden te bestaan.